Dienstag, 26. August 2014

Museumsopgave . beskrivelsen af Museet

DSCF0632 (2).JPG

Friluftsmuseum Molfsee – Landets Museum for folkemindeforskning


BESKRIVELSE AF MUSEET


Vi har valgt „ Friluftsmuseum Molfsee“ syd for grænsen. På den ca 40qm” store terræn blev der opbygget 60 forskellige historiske bondehuse, lader og værksteder og forskellige objekter som en vindmølle, brønd, bi- og duehus. Alle objekter er udstyret med det tilsvarende indbo og redskaber, så man som gæst få et omfattende indtryk af økonomien og livet i gamle dage.


I værkstederne arbejder håndværkere,  som viser hvordan man for eksempel har bagt brød eller arbejdet med træ.


Man kan også se fantastiske forskellige bonde- og urtehaver, med masser af blomster, frugter og forskellige slags urter. Dermed få man som museumsbesøger  et indblik i, hvordan menneskerne i de gamle dage har brugt deres haver.


Dyr, som tidligere blev holdt på gårdene møder man på vejen gennem anlægget.


I  flere bygninger kan man se på forskellige udstillinger som for eksempel:


- Et legetøjshus med gamle dukker og flere slags af dukkehuse, historiske bamser, købmandshus og meget mere.


- Gammel og ung. Udstillingen går ud på, hvem er gammel- hvem er ung? Forestillingerne af hevm er gammel og hvem er ung har i løbet at tiden forandret sig. Dermed har også livet og hverdagen af gamle mennesker forandret sig. I udstillingen kan man se billeder, objekter, og personlige erfaringer i form af båndoptagelser.


Den pædagogiske linje museet arbejder med, er at speciel børnene får mulighed for, gennem forskellige aktiviteter og dermed læring, at lære hverdagen i gamle dage at kende. Mange ting, for eksempel gammelt legetøj må gerne blive undersøgt og selvføgelig også afprøves. Eller de kan se, hvordan der blev bagt brød i de gamle dage. Det er en god måde for aktiv læring!


Hele udstillingen henvender sig til familier, skoleklasser og handicappede. Man bliver inviteret i, at få et indblik i et helt andet liv med alle de ting, der hørte dertil. Man åbner døren og er i en helt anden verden.
Man starter rundgangen og så kan børnene allerede prøve, hvordan det er at lege med gammelt legetøj. Det fortsætter hele vejen gennem museet. På skiltene, som står foran husene, bliver der forklaret, hvad huset skal præsentere. Så har man selv mulighed at vælge, om det er noget, man gerne vil se eller om man fortsætter til det næste hus. Da husene ikke ligger tæt ved hinanden, er der nogle gange en lang vej til det næste udstillingshus. Men der har man også mulighed for at vælge, om man gerne vil køre med museumsbanen. Ud over det er der en masse tilbud til børnene (Museumsralley, rundtur med opgaver som indeholder forskellige temaer, de kan afprøve at lave mad som folk har spist i gamle dage, børnene bliver inviteret i at sidde i en skoleklasse og blive undervist i et gammelt fag og meget mere).

Vi har lagt mærke til, at museet også tager hensyn til alle  handicappede.  Men da vejene hen til de enkelte huse nogle gange er ret langt og besværligt er man afhængig af hjælp. Det fortsætter hele vejen gennem udstillingen. Konkluderende kan vi sige, museet tager hensyn til handicappede, men at vi ikke ville anbefale et besøg i dette museum for kropslig handicappede.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen