Mittwoch, 27. August 2014

Smøreost

Der findes en nem opskrift til smøreost. Nem men godt!


Der er brug for yoghurt, køkkenrulle, et gummibånd, salt og to beholdere.


Til at starte med skal yoghurten blandes med salt. Der skal alligevel salt i osten, men hvis man rører det ind i yoghurten først, så sker processen hurtigere.


Derefter skal der spændes køkkenrulle ovenpå den ene beholder.



Yoghurten skal fyldes ind i køkkenrullen.


Den beholder skal stilles ind i en anden beholder, fordi vallen som dråber ud af yoghurten trækker ind i køkkenrullen og drypper ud over kanten.



Efter et døgn er osten færdig og kan blandes med forskellige krydderier, hvidløg, løg, frugt og andre ting efter behag. 




Hvis man vil rulle osten og fylder den sammen med olie i et glas skal man vente lidt længere end et døgn, så bliver osten mere tørt og det er nemmere.

Når man begynder at rulle osten, skal hænderne dyppes i lidt olie, ellers bliver det hængende på fingrene. 




2 Kommentare:

  1. Spændende ide at gemme osten i en olielage... :-)

    AntwortenLöschen
  2. Jeg glemte lige at spørge om hvordan det går med gruppe opgaven om honning?

    AntwortenLöschen