Mittwoch, 12. Februar 2014

Hyldebærsaft

Selvfølgelig har du brug for hyldebær til at starte med.




Rib de skyllede hyldebær.





Nu skal de vaskes.



Nu skal bærrene lægges i en gryde og gryden skal fyldes med så meget vand, at vandet er lidt højre end bærrene.

Lad  det koge, indtil hyldebærrene brister.




Nu skal de filtres og dryppe af.




Hvis der næsten ingen saft er tilbage i bærrene, skal de fyldes i flasker.

Enten er du hurtig nok og saften er stadigvæk meget varmt eller du skal koge den op igen.



Flaskerne skal stå på toppen indtil de er kolde for at danne et vakuum.



De fleste opskrifter tilsætter sukker, citron eller noget andet. Vi foretrækker at producere saften uden at tilsætte noget, så har alle fri valgmulighed, om og hvad de vil tilsætte når de vil drikke den.

Saften drikkes varmt og fortyndet med vand, fordi det er et koncentrat. Saften indeholder etn stor mængde c-vitaminer og bliver derfor ofte anvendt ved forkølelser. 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen