Der findes forskellige planter, som man kan spise. En af den er mælkebøtten. Ud af unge blade kan man lave en lækker salat og ud fra blomsterne er det muligt at lave mælkebøttegelé.
Geléen smager sød og lidt som honning.
Min mor har lavet den da jeg var lille og nu vil jeg også prøve!
Her er hendes opskrift:
Sammel 1 til 2 kg mælkebøtter uden stilke
Lad det stå i vand for ca en halv time, for at få smådyrene ud
Klip det grønne væk så godt som muligt og sørg for, at du har ca 600g tilbage
Det skal opkogess med 3l vand og en vanillestang og stå i ca 24 timer bagefter
Næste dag skal det filtres. Det giver ca 3,5l saft
Saften af en citron tilføjes og ud af saften skal koges geléen, med hjælp af gelésukker. Mængdeforholdet er angivet på sukkeremballagen
Prøven om geleen er fast nok
Så fyldes det i glas der lukkes og stilles på hovedet, da der så danner sig et vakuum og gør geléen længer holdbart!
Færdig!
Lækker!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen